Menu Close

Try Scuba Diving – € 135,00

Jouw eerste duikervaring, de Try Scuba Diving course bij Dutch Scuba Divers aan de Costa del Sol in Spanje.

duikopleidingen in spanje

Try Scuba Diving bestaat uit een duikdag met  twee duiken.

Je bent op vakantie in Spanje aan de Costa del Sol en op zoek naar een wel heel bijzondere excursie of dagbesteding dan is wellicht een dag duiken iets voor jou. Zelfs zonder duikbrevet of enige duikervaring kun je meedoen aan deze duikdag. Je moet wel kunnen zwemmen, je moet gezond zijn en ouder zijn dan 14 jaar.

Deze “duikintroductie” is jouw eerste kennismaking met het duiken. Je zult gaan ervaren dat duiken en het onderwater zijn echt onwijs leuk is. Hoe ziet nu deze “duikdag” voor jou ( als onervaren en nieuwe duiker ) eruit :

  • We verwachten jou of jullie s’morgens om 9.15 uur in de haven van caleta de Velez alwaar we je opwachten met alle duikmaterialen.

Tijdens de boottocht gaan we je vertellen wat we gaan doen tijdens de eerste duik, je gaat immers twee duiken doen vandaag. Eenmaal aangekomen op de duikplaats gaat jouw eerste duikervaring beginnen.

  • We gaan het water in bij een ondiep gedeelte ( 2 meter diepte ) van het rif om daar eerst maar eens rustig gewend te raken aan het ademhalen onderwater en het zwemmen onderwater met een duikpak aan en een duikfles op je rug.
  • We gaan een viertal vaardigheden / oefeningen / skills doen : water uit de ademautomaat blazen, de ademautomaat terugvinden, het duikmasker leegblazen en neutraal drijfvermogen creëren ( trimmen ) Deze gaan we oefenen zittend op de knieën, alsmede terwijl we drijven ( uitgetrimd zijn ) en zwemmend. Aan het eind van deze duik zwemmen we enkele stukken om zodoende meer vertrouwen te krijgen voor de tweede duik.
  • De tweede duik bestaat uit het duiken zelf. We gaan zwevend langs de riffen en gaan diverse vissen en onderwaterleven zien en bekijken. Wij nemen ook een camera mee, maar dit mag je uiteraard ook zelf doen. Je krijgt zowiezo een onderwater film van ons mee naar huis ( versturen we via de mail )

 

De duikintroductie / of try scuba diving dag wordt door ons compleet verzorgd ( op beide boten ) met : koffie, thee, water, snacks, een lichte lunch en een “after dive””  biertje ( op de terugweg )

Call Now
Directions